« Alla artister

Ann Rosén

Knaster, sprak, brus och elektroniska artefakter blir stor ljudkonst
Högstadium och gymnasiumKonstmusikLåg och mellanstadiumSödra SverigeÖstra Sverige
Konstnären, komponisten & musikern Ann Rosén inordnar sina konstprojekt under "Stora Barriärorkestern", ett artistiskt kluster av ljudkonst, konserter, föreställningar men också partitur & workshops.
Visa merVisa mindre
Ann Rosén är en av musiklivets verkliga innovatörer som i decennier har befunnit sig i framkanten som tonsättare och ljudkonstnär. Hon var en av personerna bakom det feministiska musikprojektet Syntjuntan och hon är en tongivande kraft i den svenska experimentella nutida konstmusiken. I Stora Barriärorkestern förekommer Anns egenuppfunna elektroniska skapelse Knämudd som ett bärande instrument.

Barriärorkestern består av flera av Sveriges främsta musiker. Vid premiärföreställningen bestod ensemblen av Anna Lindal violin, Eva Lindal violin, Elsbeth Berg viola, Sara Sjödahl piano och dragspel, Jörgen Pettersson saxofon, Matias Björnstad Karlsen saxofon, Ola Paulsson saxofon, Jakob Riis trombon, Girilal Baars röst/sång, Helena Boberg röst, Sten-Olof Hellström synt och elektronik och Ann Rosén.

För barn/unga
Blyertsbarriär workshop/konsert åk 4 - gymnasiet
Vi skapar musik, bilder och partitur med papper, blyerts och "barriärsyntar". Barriärer kan vara motstånd, gränser och skydd de kan raseras och byggas upp. Barriärer kan ge energi och nya lösningar. Vad är en barriär för dig? Alla deltagare får skapa bilder, bilderna sätts samman till berättelser som blir partitur och musik. Vi pratar om ljud och barriärer. Med blyertsens motstånd och ledande förmåga skapar vi musik.

Mer info i pdf här intill.

Info

Video

Bilder