« Alla artister

Body Beatbox

Folk-/världsmusikHögstadium och gymnasiumVästra Sverige
Body percussion är ett lättillgängligt, roligt och inspirerande sätt att skapa musik tillsammans. Det enda man behöver i Body Beatbox workshop är sig själv! (5-19 år).
Visa merVisa mindre
Body Beatbox presenterar en föreställning med body percussion (= spela slagverk på sig själv) och sång. Barnen blir invigda i ett lättillgängligt och inspirerande sätt att skapa musik tillsammans. Inspirationen kommer från Brasilien och gruppen Barbatuques. Body Beatbox stöper om pop, världsmusik och svensk visa till självklara bodypercussion-låtar och binder ihop dem med interaktiva moment och lite prat. Alla kan vara med och man behöver bara sig själv och varandra när rytmer blandas med sånger och steg i en halsbrytande lekfull groove-verkstad.

WORKSHOP
Deltagarna får lära sig en uppsättning ljud och uppmuntras också att hitta på egna. I olika övningar tränar vi kroppens känsla för takt och sväng tills vi kan försöka oss på en Body-percussion-groove. Vi rör på oss en hel del och använder också rösten. Bodypercussion tränar både rytmisk medvetenhet och motorik på ett mycket handfast sätt och lämpar sig väl för återkommande verksamhet.

Gruppmedlemmar
Sanna Källman: body percussion, sång
Karin Marmander: body percussion, sång
Christopher Ek: body percussion, sång
Johan Hogenäs: body percussion, sång