« Alla artister

Claranna & Ljudstråle

Låg och mellanstadiumVästra Sverige
Claranna & Ljudstråle gör fantasifulla och nära föreställningar för barn. Gruppens tredje medlem Ljudstråle är ett magiskt osynligt instrument som barnen får spela på. Alla kan va med!
Visa merVisa mindre
Två pedagogiska musiker, Anna Ottertun och Clara Hållén, sjunger, gör rörelsesånger och ramsor där barnen enkelt kan delta.
I vissa av sångerna används också tecken som stöd, till exempel för att arbeta i anpassad grundskola där det öppnas en stor möjlighet till kommunikation, men också för att många förskolor arbetar med tecken.
Till sin hjälp har de ett elektroniskt instrument som kallas Ljudstråle!
Delaktighet och kommunikation med publiken genomsyrar föreställningarna, här är barnen också med och spelar. Eftersom Soundbeam/Ljudstråle är ett midi-instrument så finns alla möjliga instrument, skalor och ljud att välja på! I små grupper får barnen spela en och en efter föreställningen på "Den Magiska Ljudstrålen"
Rekvisitan och scenografin är enkel och lätt att flytta. Claranna & Ljudstråle spelar uppsökande på förskolor och anpassad grundskola och gör också familjeföreställningar i offentliga lokaler som till exempel bibliotek.
Claranna & Ljudstråle bildades 2006 med hjälp av projektbidrag från Kultur i Väst. Sedan dess har duon turnerat runt om i hela Sverige. De arbetar också kontinuerligt i mer djupgående processer på anpassade grundskolor  genom workshops, handledning och individuell musikterapi inom Skapande skola.