« Alla artister

Dansa Haiku

Ord och litteratur möter nutida musik och dans.
Högstadium och gymnasiumLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Dansa Haiku är en lekfull och interaktiv performance där ord och litteratur möter nutida musik. Även dansens uttryckskraft vävs in genom mötet med den indiska dansaren/berättaren Ipshita Rajesh. Tillsammans erbjuder de föreställningen/workshopen Dansa Haiku och Sagan om hur sköldpaddan, fisken och vildsvinet räddade världen.
Visa merVisa mindre
Föreställning/workshop/skapande skola, åk 1- gymnasiet:
Längd och innehåll anpassas efter deltagarnas ålder. Klassen delas in i mindre grupper för att skapa lekfull poesi och utforska klanger och rörelse. Workshopen avslutas med att de olika grupperna framträder för varandra med stöd av ensemblen.

Le DBNP är en nutida/improvisationsmusik-ensemble bestående av Girilal Baars (röstkonstnär, vevlira), Anna Petraskevica (flöjter), Mats Dimming (kontrabas) och Yann Le Nestour (röst, viola da gamba, klarinetter). Ipshita Rajesh har studerat och dansat Bharatanatyam (en klassisk indisk teater/dans) i indien i 24 år, och har sedan flytten till Sverige varit engagerad i ett flertal produktioner och samarbeten.

DBNP tänjer på gränserna mellan nutida musik och andra konstformer, och de öppnar upp konsertrummet genom att uppträda på nya sätt och nya platser med tanken att möta en blandad publik som annars kanske inte söker sig till traditionella kulturscener. DBNP har erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna med funktionsvariationer och de har fått stöd av Stockholms stad och Stockholms landsting för flera integrationsprojekt ; bl a fick Yann Le Nestour Stockholms Stads Fosampris 2016 för sitt arbete med musik som verktyg för integration.

I samarbete med The Great Learning Orchestra och Länsmusiken arbetar de för att initiera en ung publik för nutida musik genom skolkonserter och workshops.

Video

Bilder

Dokument