« Alla artister

Duo Gelland

”en udtryckskraft, der kan rive vægge ned“ Danmarks Radio
Anpassad grundskolaHögstadium och gymnasiumLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
När laddningen mellan Duo Gellands stråkar pulserar i rummet får de något trollspöaktigt över sig. De två violinisterna förstår verkligen att fängsla publik i alla åldrar. Både på den nationella och den internationella scenen rör de sig mellan vitt skilda miljöer, där de möter ett brett spektrum av åhörare.
Visa merVisa mindre
Duo Gelland har tillägnats 200 kompositioner varav tolv dubbelkonserter. De har framträtt i Berliner Philharmonies båda salar, i Konzertverein Wien, i Tonhalle Zürich, i Grünewaldsalen Stockholm, på Cutting Edge New York City liksom i Kiruna Gruva och i Bunkeberg Skatepark. Deras 15-tal CDs har rosats internationellt. De har utmärkts med Annual German Record Critics' Award 2008, Nutida Sound, FSTs Interpretpris, Rosenborg-Gehrmans ensemblepris, American Fanfare Yearbook och Peterson-Berger-priset. Artiklar om Duo Gelland finns med i de tyska musikencyklopedierna, Die Violine och MGG. 

Under nio år var Duo Gelland artists in residence i Strömsunds kommun, norra Jämtland, med fokus på barn och unga. Där utvecklade de Strömsundsmetoden, en aktiv pedagogik med lyssnandet i centrum. Metoden dokumenteras och beforskas på tyska och amerikanska universitet. Duo Gelland spelar gärna för barn och unga i utsatta miljöer, som i asylboende, slum, ungdomsfängelse. Musikhögskolorna de samarbetar tätast med i att förmedla sina erfarenheter till nästa generation, är de vid Universität Leipzig och University of Minnesota i Minneapolis och Duluth.  

För barn/unga
Duo Gelland har många års erfarenhet från internationella konsertscener och klassrum. De har väckt stort intresse genom sina interaktiva klassrumsföreställningar där barnen får lyssna på, prata om, undersöka och skapa sin egen musik.

Mer info i pdf här intill.