« Alla artister

Ensemble Yria

Sinnrika föreställningar och workshops för skola och förskola
CoronaanpassadLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Grammisnominerade Ensemble Yria arbetar med turnerande konstnärlig och musikpedagogisk verksamhet som också lämpar sig väl inom ramen för skapande skola och skapande förskola. De erbjuder interaktiv musikteater, konserter och rytmikworkshops på olika teman och tillhörande musikböcker fulla med nyskriven musik och kreativa tips.
Visa merVisa mindre
Med energi, stämsång och känsla för musikäventyret väcker de frågor och förundran hos både barn och vuxna - ingen lämnas oberörd. I musik och rörelse skapas förutsättningar för kreativa och konstnärliga möten som väcker självkänslan och det musiska sinnet till liv. 

Ensemble Yria består av Britta Forslund, Cecilia Eurenius, Sara Ohlzon, Karin Westberg och Madeleine Wittmark, alla verksamma musiker, skådespelare och musiklärare med rytmikmetoden som gemensam grund.

NYTT PROGRAM UNDER CORONA:

UPP & UT
Ett musikspektakel där många sinnen berörs. Med nyskrivna sånger, sinnrika upplevelser och massor av interaktivitet stimuleras den språkliga och motoriska utvecklingen. 

Denna aktivitet passar perfekt trots rådande omständigheter pga Covid-19 då den funkar lika bra inomhus som utomhus, på förskolan eller i parken. Kom med förslag!

Nära dig - Visuell babykonsert som glädjer stora som små, 0-2år.
En interaktiv konsert med trollbindande upplevelser och nyskriven musik som lockar till bubblande skratt i en vacker klangvärld. Var med och sjung och gunga med din minsting, eller bara luta dig tillbaka och njut! Nära dig framförs i allt från det lilla intima rummet på öppna förskolan till den stora konsertlokalen. Var nära ditt barn mitt i musiken!

Virvel & Vinda - ett snurrigt musikäventyr, 1-5 år
Virvel och Vinda kommer inkånkande med all sin tvätt och sina instrument på förskolan. De slår upp sin torkvinda mitt i rummet, inomhus! Men här finns väl ingen vind? Med hjälp av barnen, musiken och lite blåst får vi snurr på tillvaron och virvlar fram mellan olika platser, känslor och tokiga upptåg. Virvla med!

ZiggaZing – ett musikäventyr där alla får vara med och svänga loss! 1-5 år
Packa kappsäcken så drar vi iväg med Draken Pyr och Tande Tusenfoting! Vi flyger högt upp bland molnen, dyker ner i ankdammen och till slut befinner vi oss i det stora havet där vågorna gungar och bubblorna bubblar. Vännerna Zigga och Zing bjuder på nyskriven musik, massa interaktivitet och sinnrika upplevelser när de diggar och kvackar till plask och bubbel. Till föreställningen finns en tillhörande skiva "Nära dig", som du beställer på webben.

Sinnenas Spektakel – en musikupplevelse för barn 3-6 år
Tillsammans ser, hör, luktar, känner och smakar vi på både fantasi och verklighet. Nyfikna och vakna fäller vi ut våra vingar och flyger iväg i en balansdans. Vännerna Sinsabell och Keniso bjuder in till en smakfull fest med sång, rytm och rörelse och medvetandegör det vi så ofta tar för givet – Våra Sinnen – i ett färgglatt, musikaliskt och sympatiskt Sinnenas Spektakel. 

Längre än Längst – ett musikaliskt rymdspektakel för åk F-3
Hur många stjärnor finns det? Med utgångspunkt i barns frågor om rymden och universum spinner denna musikaliska fantasi med sånger, rytm och rörelse ett äventyr som sträcker sig ända in i oändligheten. I en sammanflätning av astronomi och poesi skapas en interaktiv musikföreställning där stora frågor och många sinnen berörs.

Hitta Rätt! – musikteater inspirerad av FN:s barnkonvention för åk F-3  
Har du tid att titta på moln? Lo, Billie och Humlan ger sig tillsammans ut på skattjakt i sökandet efter rätt. På vägen möter de olika hinder, och tar hjälp av publiken i sång och rörelse, för att jakten på rätt aldrig ska stanna. Det blir en klingande och engagerande upplevelse sprungen ur barns funderingar och formuleringar kring barnkonventionen.

Flytande Form - Interaktiv & visuell konsert på tema vatten, för åk 4-6
Vad är det för elektriska krafter som ligger till grund för detta fascinerande och livsnödvändiga element? Följ med på en musikalisk djupdykning ner i det stora blå och ända in i vattnets minsta beståndsdelar. Förundras av dess skönhet, förödande kraft och flyt med i kretsloppets förvandlingsresa mellan fast-, gas-, och flytande form. 

Till produktionerna ovan finns tillhörande musikböcker, Cd-skivor och workshops. 

Mer info se PDFer här intill.