« Alla artister

Great Learning Orchestra

Workshop i skapande och framförande av nutida konstmusik.
Högstadium och gymnasiumLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
I 20 års tid har GLO utforskat experimentell musik som ett öppet, inbjudande sätt att nå alla som är intresserade av ljud, bild och lek. I gränslandet mellan improvisation och notation uppstår en möjlighet att skapa en musik där alla kan ha en möjlighet att sitta in utifrån sin egen förmåga.
Visa merVisa mindre
Workshop:
Sedan några år har GLO inkluderat ett sätt att använda enkla metoder för att i workshopform ge en möjlighet för deltagarna att utforska sin egen musikalitet. En stor del av dessa workshops har varit riktade till barn som får en möjlighet att avdramatisera sin inställning till komponerande, repeterande och framförande. 

Projektet a4-rum bygger i all enkelhet på att i smågrupper komponera ett stycke musik med den enda begränsningen att det måste få plats på ett a4-ark. Fem medlemmar från GLO berättar och spelar olika exempel på hur man kan tolka grafiska partitur och delar sedan in deltagargruppen i fem delar och tillverkar ett stycke som sedan uruppförs. Det intressanta med denna workshopform är att den kan användas i grupper med barn likaväl som professionella musiker då allt fokuserar på att skapa något med papper och penna för att sedan framföra det. Den skulle också fungera mycket bra på äldreboenden. 

Läs mer om workshopen här: a4-rum

Info

Video

Bilder

Dokument