« Alla artister

Gretli & Heidi

Hänförande glasmusik - och mycket mer!
Folk-/världsmusikHögstadium och gymnasiumLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Fingertopparna frambringar sällsamma klanger ur glasharpans 30 kristallglas. Ljuden av vattenfyllda skålar, fat och flaskor blandas med röster och sång, dragspel och klockspel, och skramlet av saxar och fingerborgar! I sina musikaliska skådenummer färdas de fritt i ett framfantiserat alplandskap med klingande kristall, joddel och klappdans.
Visa merVisa mindre
Gretli & Heidi bildades av kompositörerna och musikerna Carin Blom och Catharina Backman i Varieté Vauduvill för snart 30 år sedan. De har under åren utvecklat en musikalisk och visuell duo där glasföremålen är både instrument och scenografi. Deras musik är världsmusik ur en centraleuropeisk musiktradition, där alltifrån joddling, polka, ländler och klezmer får plats. Gretli & Heidis musikföreställning är poesi och humor i ett sällsamt virrvarr: skört, sensuellt mjukt och livsfarligt vasst!

De senaste åren har de gjort familjeföreställningar i Parkteaterns regi, turnerat i skolor för mellan- och högstadiet och gjort workshops i glasspel med eleverna. De har gett ut två CD: soloalbumet Gretli & Heidi samt Mal Sirine i samarbete med improvisationstrion Viva Black.

För barn/unga
Orkesterrepetition, fysik och konsert. Gretli & Heidi har arrangerat en låt för glas och flaskor som de flesta av eleverna redan känner till. Alla glas och flaskor stäms med vatten och så är det dags att repetera, först i de olika sektionerna: flaskor och glas, och sedan alla tillsammans. Varje liten insats blir en stor och viktig del i det klingande resultatet. Parallellt med repetitionerna arbetar eleverna med fysik och ljudlära.

Mer info i pdf här intill.