« Alla artister

Johannes Bergmark

Ihopsamlade ljudföremål och unika instrumentuppfinningar
Högstadium och gymnasiumKonstmusikLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
En visuell konsert på uppfunna instrument och hopsamlade föremål eller en workshop om att uppfinna instrument och hitta ovanliga akustiska ljudkällor.
Visa merVisa mindre
Johannes Bergmark bygger sina instrument av upphittade saker som kraschade cyklar, tomma glasögonbågar, mystiska verktyg, köksredskap, leksaker och fjädrar. Hans "fiol" har strängarna spända direkt på fingrarna – och spelas med sandpapper eller kam, eller så "går han på lina", hängande i två pianosträngar från taket i "de besträngade stigbyglarna", som en trapetskonstnär. "Änglamusik" som skakar om kropp och själ.

Workshops
Johannes gör, med sina hopsamlade ljudföremål och unika instrumentuppfinningar, workshops i experimentellt musikinstrumentbygge och kreativ ljudforskning i alla åldrar. Han vill på detta sätt inspirera unga och vuxna att skapa sina egna ljudäventyr. Att skapa ljudföremål och ljudkonst utifrån oortodoxa akustiska principer, inkorporering av traditionellt hantverk, med hjälp av inspirerande och roliga exempel eller upptäcktsfärder på gator, loppmarknader och skrotupplag.

Mer info om projektet finns för nedladdning här intill.

Johannes bor i Stockholm.