« Alla artister

Knekke Greine

CoronaanpassadHögstadium och gymnasiumKonstmusikLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
I skogsområden eller vildvuxna parker bjuder Knekke Greine eleverna till att utifrån den specifika platsen själva skapa genom möte med professionella utövare inom cirkus och musik.

Barnen kommer vara medskapande i en upplevelse där både träd, växter, myter, historia, sagor och arkeologi blandas samman.
Visa merVisa mindre
Genom utgångspunkt från cirkus utmanas och rör sig eleverna i miljön. Musikaliska verk kan skapas på plats med instrument som stockar eller stenar, ett utökat lyssnade där hela platsen inkluderas och blir till ett ljudverk. Kanske fågelsång, vind och avlägsna motorljud kan lägga grunden för en symfoni?

Konstnärliga områden: cirkus, musik, berättande.
Övriga områden: biologi, arkeologi, mytologi

Projektet har fokus på elevernas eget skapande och ger eleverna möjlighet till konstnärlig fördjupning och deltagande kulturaktörer uppfyller Kulturrådets krav på professionalitet både konstnärligt och pedagogiskt.

Projektet syftar till att skapa en långsiktig integration av hur konstnärligt, platsspecifikt undersökande av en plats kan förändra både förståelsen för en plats och förmågan att skapa berättelser.

Läs mer i bifogad pdf.