« Alla artister

Mikael Lönnbjer

Slagverkare med interaktiva föreställningar och workshops
Anpassad grundskolaCoronaanpassadLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Mikael Lönnbjer är slagverkare och spelar på allt från traditionellt klassiskt slagverk via folkmusikens olika handtrummor till krukor och vattenkannor i egenkomponerad musik. I mer än 15 år har Mikael framträtt för barn och utvecklat interaktiva föreställningar och tillverkat egna instrument som blir lekfulla medspelare i hans framträdanden.

I olika samarbeten har Mikael tagit fram föreställningar där barnen ingår som aktiv del - ibland skapar de själva historien under föreställningens gång. Tillsammans med Micaela Gustafsson har han gjort många föreställningar för de allra minsta barnen. Mikael är också en mycket uppskattad samarbetspartner i Skapande skola-projekt och har lång erfarenhet av att arbeta mot både grundskola och anpassad grundskola. 

Mikael är utbildad vid musikhögskolan i Malmö där han studerade slagverk för Lennart Gruvstedt och han har sedan dess spelat med symfoniorkestrar, på krogshow och som teatermusiker.
Visa merVisa mindre
CORONAANPASSAT
HITTA MORMORS DRÖMMAR 
- ett undervattensäventyr 3- 5 år 

Vad händer när man glömmer bort sina drömmar och var tar de glömda drömmarna vägen? Följ med på ett undervattens-äventyr och leta efter mormors dröm. I drömmarnas grotta vaktar hajen och på vägen dit får barnen hjälpa pirayan, valen och bläckfisken. Musik och rörelse leder barnen in i undervattensäventyret, genom en skimrande grönblå portal. Barnen är själva aktiva och för berättelsen vidare med rörelser, ramsor och genom att spela i en undervattens-orkester med slagverk. 

Musik: Mikael Lönnbjer - musiker & slagverkspedagog
Manus: Eva Dahlberg - SkrivSprånget
Tid: Ca en timme föreställning och workshop. 
Pris: 5500 kr (moms tillkommer)

TRUMSAGOR FÖR BARN
Mikael har lång pedagogisk erfarenhet både från instrumentalundervisning och workshops i klassrumsmiljö. För de yngre barnen gör han trumsagor med olika teman och frågeställningar. 

LJUDLABBET - musik i öronhöjd 
Konsert med prova på. Kom och låt barnen upptäcka hur saker kring oss låter. Bossa nova på trälådor med diskborstar. Dansande shakers och stirriga maracas. Exotiska trumrytmer och magiska klanger från enorma krukor av bilplåt.Föreställningen syftar till att inspirera både barnen och förskolepersonalen till att spela själva, att hitta musiken runt omkring oss. Föreställningen finns även att boka med premie på Kulan.