« Alla artister

Operaimprovisatörerna

KonstmusikLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Operaimprovisatörerna bildades 2007 och är en av få grupper i världen som sysslar med improviserad opera på professionell nivå. Målsättningen är enkel: att förnya och utveckla operakonsten och att nå ut med opera till hela folket, inte bara de få som besöker storstädernas operahus. Genom att blanda opera och improvisationsteater skapar de ny opera i samspel med publiken, oavsett om det rör sig om en förskoleklass på landet, en ledningsgrupp för ett IT-företag vid Stureplan eller ett äldreboende.
Visa merVisa mindre
Imse Vimse Mozart 3 - 9 år
Barnen får träffa Mozart som just har vaknat efter en djup sömn, utmattad efter att ha varit på turné med sina vänner i 250 år! Barnen bjuds på smakprov ur Mozarts tidiga kompositioner och även korta delar ur några av Mozarts operor – Trollflöjten och Don Giovanni. Tillsammans med barnen hittar han sedan på material till helt nya arior och operascener som skapas i nuet.

Läs mer i pdf här intill.

Sedan starten har Operaimprovisatörerna gjort 15 egna produktioner, ett stort antal turnéer över hela landet samt medverkat i en rad olika sammanhang. Några samarbetspartners genom åren är: Stockholms Stadsteater, Malmö Opera, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Folkoperan, Scenkonst Sörmland, Vadstena-akademien och Lunds Humorfestival. 

Operaimprovisatörerna är: Alexandra Orrgård Solén, Sara Wilén, Linus Flogell, Samuel Jarrick, Mette af Klint, Maria Olofson, David Hornwall, Fredrik af Klint

Info

Video

Bilder

Dokument