« Alla artister

Orkester Pop

Grammisvinnare och flitigt spelade på Bolibompa
CoronaanpassadLåg och mellanstadiumPop/rock/urbanÖstra Sverige
Föreställningar för förskolan, lågstadiet, konserthus och folkparker med musikprogram kända från Barnkanalen och Bolibompa och som vunnit Grammis för bästa barnskiva.
Visa merVisa mindre
UNDER CORONA
Orkesterpop kommer såklart bara om de är helt friska och med händer som är spritade. Vi håller avstånd och gör t.ex inga ringlekar där barnen håller i varandra. Allsång med Orkester Pop spelas gärna utomhus.

Allsång med Orkester Pop Förskola - åk 3
Orkester Pop kommer till er skolgård med allsång, glädje och dans. Länkar skickas ut innan så att barnen (om ni vill och har tid) kan bekanta sig med några av sångerna som i allra högsta grad angår dem.Vi leker också med olika sångsätt och i växelverkan med varandra, improviserar fram frågor och svar, något som kan leda till en alldeles egenkomponerad trudelutt. Det blir 40 lustfyllda minuter med sång och rörelse!

Atchooo 
Allergisk emot A eller vad det kan va? Atchooo bygger på musiken till Bolibompas Stava med skägg. David och Mija sjunger och samtalar med barnen om bokstäver och ord på ett lustfyllt sätt. Föreställningen tar också upp enkla och livsviktiga ämnen som att känna sig utanför, att jämföra sig och inte tycka att man duger eller passar in. 

Jag slog en kille idag
Mija och David sjunger och diskuterar med barnen om konflikter, tävling, hur man är en bra förlorare och en bra vinnare. Föreställningen är i allra högsta grad interaktiv. Barnen dansar, sjunger och släpps in med kommentarer om det de ser och upplever. Efter 14 års turnerande har Mija och David hittat samtalstonen som fungerar.

Sångerna går att lyssna till via dator i klassrummet innan Orkester Pop kommer vilket ger barnen en ingång i handlingen och chans till fantastisk allsång.

Skapande skola
Båda föreställningarna finns som skapande skola-projekt med ett förberedelsematerial samt en efterföljande workshop där barnen är med och antingen spelar i orkester eller skapar musik och text tillsammans med Mija och David.

Föreställningarna finns även i större versioner för Storband samt Kammarorkester.