« Alla artister
foto Hugo Röjgård

Ouroboroz och Fröken B

Live hiphop och workshops
Högstadium och gymnasiumLåg och mellanstadiumPop/rock/urbanÖstra Sverige
OUROBOROZ skapar gränsöverskridande musik och utmanar traditioner med grunden i den spelade livemusikens magi. De välrenomerade musikerna i bandet skapar organiska liveproduktioner tillsammans med normbrytande och utmanande artister.

FRÖKEN B har varit en självklar del av den svenska hiphopscenen i över 15 år. Både som soloartist och som ena halvan av hiphop/soul-duon SILVERSYSTRAR. Under åren som gått har Fröken släppt musik och spelat flitigt runt om i landet. Hon har intagit scener på alltifrån festivaler och klubbar till anstalter och operahus. Rapparen har en förkärlek för klassiska hiphop-beats och levererar välskrivna verser om vemod, lojalitet och känslan av att aldrig ge sig.
Visa merVisa mindre
KONSERT FÖR SKOLOR
Mycket musik som unga lyssnar på idag skapas helt eller delvis på digital väg. Samtidigt erbjuder skolor på alla nivåer utbildningar i mer klassiska instrument som sång, gitarr, bas, piano och trummor. Det finns ett avstånd mellan musiken unga lyssnar på och instrumenten de lär sig behärska. Därför ger Ouroboroz och Fröken B en konsert där klassisk hiphop tolkas av enbart spelade instrument, som kanske Sveriges enda organiska liveakt inom hiphop, i syfte att dels delge barn och unga en konsert av hög kvalitet samt inspirera till eget skapande, oavsett musikalisk bakgrund eller instrumenttillhörighet.

WORKSHOP - GÖR DIN GREJ! 
Gör din grej! är ett projekt med avsikt att inspirera unga att ta plats och det ges i olika former med alltifrån workshops till föreläsningar. Gemensamt för all verksamhet är att den bygger på rap som uttryckssätt. Rap som är ett av hiphopkulturens fyra element är tacksamt att arbeta med när det gäller detta, då det ger utrymme för ett såväl kraftfullt som lekfullt sätt att uttrycka sig på. Fröken B och Ouroboroz vill tillsammans visa på bredden av hiphop och spelad musik, och de levererar en komplett liveshow där hiphop möter liveband och improvisation.

OUROBOROZ WORKSHOP
Spelar du ett instrument och har funderat på hur du kan bidra live till digitalt producerad musik? Eller producerar du musik digitalt och har funderat på hur olika instrument kan användas vid en livespelning? Då funderar du på precis samma saker som medlemmarna i bandet Ouroboroz! Under denna workshop kommer ni tillsammans diskutera dessa frågor, du är välkommen oavsett om du är instrumentalist, producent, låtskrivare eller "bara" musikälskare.