« Alla artister

Romeo & Julia Kören

Gränsöverskridande musik- och teaterupplevelser
Högstadium och gymnasiumKonstmusikLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Romeo & Julia Kören är känd för sina spännande, dramatiska och även humoristiska tolkningar av tidig musik och blandning av teater, dans och sång. RJK har rönt stora framgångar internationellt i bl a Japan, Italien, Mexiko, USA, Tyskland, Kroatien, Ryssland, Israel och Frankrike. RJK är även kända från uppträdanden under fem Nobelmiddagar och underhållning under prinsessan Victorias bröllop.
Visa merVisa mindre
Romeo & Julia Körens målsättning är att på ett lekfullt och personligt sätt skapa gränsöverskridande musik- och teaterupplevelser, vara en internationellt verksam ensemble i ständig utveckling som rör och berör sin publik.

Romeo & Julia Kören arbetar regelbundet i olika Skapande skola-projekt.

Renässans för de yngsta 3 - 6 år
En trio ur Romeo & Julia Kören erbjuder en unik scenisk teaterkonsert för den yngsta publiken. Med en lättsam och humoristisk hand framförs renässansmusik som bygger broar till en ovan konsert- och teaterpublik.

Lirum Bililirum 4-8 år
Fyra sångare bär runt på en matta som kan förvandlas till vad som helst - ett träd, en båt eller en öde ö! Under lek och improvisation får barnen tillträde till renässansens stora musikskatt. 1500-talets bästa sånger framförs under halsbrytande koreografier och pinsamma kärleksscener. Det hela slutar i en storm som visar sig vara en pjäs av Shakespeare!

Ja, må han leva 8-12 år
Fredman är död och ska begravas. Men var är liket? I Ja må han leva tas vår nationalskalds musikskatt tillvara under det att en kvartett letar efter begravningens huvudperson. Kärlek, skratt och en del kval när Romeo & Julia Kören tar sig an Bellman.

Decamerone högstadium/gymnasium
En musikalisk föreställning med mycket värme, humor och tänkvärda historiska insikter. Innehållet i den 700 år gamla Decamerone får dagens publik att höja på ögonbrynen och ungdomar att se på vår historia med nya ögon. Passion, list och skrupelfria bredrägerier–intet nytt under solen.

Hemlängtan högstadium/gymnasium
Många svenskar var på 1800-talet tvungna att lämna sitt land och mötte en ny kultur. Problem med språket, kulturkrockar och en evig längtan hem var deras vardag. Dramatiserade brev ger röst åt de svårigheter som mötte de svenska utvandrarna. Texterna blandas med musik som utvandrarna kan ha saknat från sitt hemland och sånger de kan ha hört i sitt nya hem.