« Alla artister

Sara Ajnnak

Samisk jojk, orientaliska slingor och ljud från vidderna av Västerbottens fjällvärld.
Folk-/världsmusikHögstadium och gymnasiumLåg och mellanstadiumNorra Sverige
Sara Ajnnak är en spännande artist som banar nya vägar för den samiska musiken och utvecklar det samiska ljudlandskapet på ett kreativt och experimentellt sätt. Sara har tre fullängdsalbum i bagaget, och under senhösten 2018 släppte hon det starka albumet Gulldalit can you hear me som blev Grammisnominerat för Bästa Album i kategorin folkmusik.
Visa merVisa mindre
AKTUELLT 2019
Hösten 2019 ger sig Sara ut på turnén Can you hear me, en drömsk konsert där Saras klara stämma blandas med orientaliska strängar, hangdrum och kalimba av Multimusikern Stein Austrud som också producerat albumet. På skivan har hon fångat ljuden ifrån världen hon lever i. Det är snö som krasar under skorna och renklövar som dundrar emot marken. Mellan alla dessa ljud kan man nästan höra vidderna av Västerbottens fjällvärld, där hon har sina rötter. Detta tillsammans med livemusiken och jojken skapar ett ljudlandskap som går ända in i själen.  

Våren 2018 tävlade Sara Ajnnak i P4 Västerbottens deltävling i Sveriges största musiktävling: P4 Nästa, och tog sig till final. Under hösten 2018 släppte Sara Ajnnak singeln Wake up sleepwaker som är ett spännande samarbete mellan jojkens drottning Mari Boine och den yngre artisten Sara Ajnnak. 

Sara gör även workshops för barn och unga, läs mer i pdf här intill.

BOKAS GENOM MTA:
hilda@mtaprod.se 
+46 70 440 85 00