« Alla artister

Shapes of Sounds

Hur kan man teckna ett ljud? Hur kan en bild låta?
KonstmusikLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
Shapes of Sounds är ett projekt som vänder sig till elever på låg- och mellanstadium och som undersöker och leker med samspelet mellan ljud och bild. 

Tecknaren Jenny Soep och musikern Alexandra Nilsson improviserar tillsammans fram ljud och bild i stunden genom att använda akustiska instrument som trumpet, mindre blåsinstrument och slagverk, syntar, diverse ljudande objekt och live-elektronik och genom projicerat, digitalt tecknande/målande på iPad som projiceras på väggen i ett mörklagt rum.
Visa merVisa mindre
Med frågorna ”Hur kan ett ljud se ut? Hur kan man teckna en låt?” bjuds sedan eleverna in att teckna sina egna upplevelser av enstaka ljud och kortare improvisationer.

Med frågan "Hur kan en bild låta?" får eleverna lyssna till Alexandras musikaliska tolkningar av deras teckningar med ett avslutande samtal om vad de sett och hört. 

Projektet vill inspirera eleverna till eget skapande inom musik och bild, och att utveckla deras förstående i lyssnande och seende, samt även visa på att det inte finns något rätt och fel i uttryck eller upplevelse.

Produktionen är framtagen med stöd av Musikverket.

Läs mer i pdf här intill.