« Alla artister

Snickar-Janne

CoronaanpassadLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
UNDER CORONA:
Snickar-Janne kan spelas för nedskalad publik, och barnen behöver inte sitta alltför nära henne eller nära varandra. Hon kan komma till klassrummet/samlingssalen och om det behövs ytterligare noggranna "skyddsåtgärder" så är hon flexibel.Ingen närkontakt behöver ske mellan Snickar-Janne och barnen. Föreställningen kan även spelas utomhus, men är dock väderberoende pga fiolen.
Visa merVisa mindre
Med en fot stadigt i folkmusiken och en i den klassiska musikens värld är Jeanette Eriksson en säregen och gränsöverskridande violinist, oupphörligt på jakt efter nya vägar. Kombinationen av olika stilar ger ständigt upphov till nya musikaliska uppslag.

Snickar-Janne 1 - 9 år
Barnen möts av Snickar-Janne, som kommer bärandes på en stor låda med verktyg. Det visar sig att innehållet i verktygslådan är en fiol, och Snickar-Janne och barnen hjälps åt att förstå hur instrumentet fungerar. Rummet fylls av musik när Snickar-Janne drar stråken över strängarna. Snickar-Janne spelar olika sorters musik; klassisk, folk- och popmusik, och pratar med barnen om hur man kan känna sig när man hör musik. Musik som barnen känner igen varvas med musik som de får uppleva kanske för första gången. Alla känslor är tillåtna medan Snickar-Janne spelar loss på sin fiol. Föreställningen är skriven av Jeanette som även själv framträder med den. 

WORKSHOP
Föreställningen varar i sin nuvarande form ca 30 min och det finns möjlighet, om man vill, att ha en "del 2" där barnen får skapa till Snickar-Jannes musik. Detta kan vara skapande till livemusik dvs att Jeanette spelar låtar ur föreställningen, ev i en sal mer anpassad till den skapande verksamheten, alt att barnen/eleverna får skapa under vissa moment av föreställningen.

Om förskolan/skolan vill ha föreställningen i mycket små grupper kan Jeanette göra upp till tre föreställningar per dag på samma plats. 

Mer info i pdf här intill.

Info

Bilder

Dokument