« Alla artister

Sofia Thesaurus

Sofiathesaurus, permakultur, naturen, skapande skola
Låg och mellanstadium
Hållbar odling, omställning och klimatfrågor på schemat? Samla 4–8 klasser i ett kreativt fördjupningsarbete med skogsträdgårdstema och pedagogiskt material. Med utgångspunkt i en nyutgiven bok (finns även i digital form) får eleverna lära mer om skogsträdgårdens ekologi och filosofi. Sångerna har titlar som Svampomelett, Tree Song och Under Marken och handlar om skogens ätliga växter, matlagning, psykisk hälsa och lek i naturen. I paketet ingår ett inledande inspirationsbesök med Sofia där hon berättar hur boken kan användas för fördjupning i de olika skolämnena, ett möte med en skogsträdgårdsexpert på skolan eller i en skogsträdgård och avslutas med en interaktiv konsert med de nyskrivna sångerna och elevernas egna upplevelser av projektets innehåll.
Visa merVisa mindre
Tematiskt fördjupningsprojekt med 4–8 klasser där professionella kulturarbetare samverkar med klassernas lärare och skolans musiklärare.

Upplägg

Första besöket, max 4 klasser/dag:
Sofia Thesaurus kommer till skolan för att introducera projektet genom att träffa fyra klasser/dag, deras lärare och musiklärare. Enskild introduktion med de vuxna om temat, musiken och boken (som ingår i paketet och även finns digitalt). Därefter träffar Sofia två klasser i taget (ca 30 min) i lämplig lokal för att ge en introduktion till eleverna om miljö, hållbarhet och musik och för att sjunga något ur sångboken Din bark min hud. Pris: 6.000 kr + moms
Skolan arbetar med temat i några veckor på egen hand. Handledning kan fås löpande genom kontakt med Sofia och/eller Hanna.

Andra besöket, alternativt ett studiebesök i skogsträdgård:
De fyra klasserna får möta naturpedagogen Hanna Jönsson i Holma Skogsträdgård (Höör) eller annan närliggande skogsträdgård, (Lund, Malmö, Österlen) alternativt i skolan. Workshop och fördjupning i skogsträdgårdens världar, hållbar omställning, odling och matlagning. Pris: 6.000 kr + moms, om besök i skogsträdgård behöver resan koordineras och betalas av skolan.

Tredje besöket, interaktiv konsert med 4–8 klasser:
två interaktiva konserter i samma lokal samma dag (fyra klasser/konsert) på skolan som avslutning med Sofia Thesaurus tillsammans med tre medmusiker. Pris: 22.000 kr inklusive teknik och resa

Eget skapande

Elever och pedagoger får lyssna-läsa-sjunga under besök på skolan av Sofia, kompositör, författare och sångerska.

Tid avsätts för elever att tillsammans med lärare/musiklärare få arbeta vidare med ett förankrat tema.

Workshop med skogsträdgårdsexpert med eller utan studiebesök i en skogsträdgård.

Syfte

Ämnen som programmet kan kopplas till

Musik

Svenska

NO

I paketet ingår förutom Sofia Thelin också Hanna Jönsson, pedagog i skogsträdgård och hållbar omställning.

+ 3 av följande 5 alternerande medmusiker:
Mats Ingvarsson: bas, sång
Göran Abelli: trombon
Måns Persson: gitarr
Johan Olsson: dragspel
Kristoffer Rostedt: trummor

Info