« Alla artister

SOUSOU & MAHER CISSOKO

Sousou & Maher Kora
Högstadium och gymnasiumLåg och mellanstadium
"Kora-traditionen ger barnen möjligheten att upptäcka musikens direktverkande superkrafter och ger dem verktyg att uttrycka och beskriva sina känslor. Vi arbetar gärna med historieberättande, som också är en del av koratraditionen, där barnen aktivt kan vara med och skriva sina egna historier som sedan omsätts i musiken. "
Visa merVisa mindre
Det finns många olika möjligheter för dig som vill driva ett Skapande Skola projekt med oss!
 
Vi kan utgå ifrån någon av våra befintliga föreställningar, eller skapa något helt nytt tillsammans.

Några teman som vi gärna arbetar med är improvisation där eleverna, helt enligt kora-traditionen, får improvisera med varandras namn och hylla varandra. De får dyka in i sig själva genom korameditation eller leva ut i dans och släppa loss sina röster. Kora-traditionen ger barnen möjligheten att upptäcka musikens direktverkande superkrafter och ger dem verktyg att uttrycka och beskriva sina känslor. Vi arbetar gärna med historieberättande, som också är en del av koratraditionen, där barnen aktivt kan vara med och skriva sina egna historier som sedan omsätts i musiken.

Vi ser gärna långsiktiga samarbeten med skolor, framför allt i Södra Sverige, där vi via flera workshops över tid tillsammans kan utforska musik, dans och sång från ett globalt perspektiv.

Sousou & Maher Cissoko är hyllade musiker som sedan 2006 har turnerat världen över! 2013 uppträde de bland annat på Polarprisutdelningen där de rörde Youssou Ndour till tårar. De har gedigen erfarenhet av att i Sverige såväl som utomlands arbeta med barn och ungdomar med olika bakgrunder och förutsättningar.
De har bland annat blivit inbjudna till Washington DC för att, som enda svenska akt, ha konserter och workshops på ”Euro Kids 2013”, USA:s största kulturfestival för barn. Där uppträdde de på det prestigefyllda Kennedy Center For Performing Arts, Sveriges Ambassad och flera skolor runt om i staden.
Sousou & Maher Cissoko har i Sverige turnerat med en lång rad mycket uppskattade barnföreställningar genom Estrad Norr 2014, Sommarscen Malmö 2014, Kulturhuset i Stockholm, Länsmusiken i Stockholm (2006-2008 och 2011-2012), samt i Sörmland och Västergötlands län (07/08). Deras föreställningar har varit mycket uppskattade av både barn och vuxna. 

Info