« Alla artister

Spöket och hovmusikanterna

Ett mystiskt musikaliskt möte ställer frågor om tid och rum.
Högstadium och gymnasiumKonstmusikLåg och mellanstadiumÖstra Sverige
En föreställning om en pojke från vår tid gör en tidsresa och hamnar i 1700- talet som ett osynligt spöke, mitt i en repetition inför Den stora maskeradbalen som ska ges på Kungliga operan på kvällen. Musiken består främst av mästerverk från barocken men även av musik från idag som barnen känner igen och kan sjunga med i.

Föreställningen och efterföljande workshop ges i två olika versioner för att passa både åldersgruppen förskola/lågstadium och mellan/högstadium.
Visa merVisa mindre
WORKSHOP - yngre barn
Efter föreställningen erbjuds en workshop där de yngre barnen tillsammans med sina pedagoger bl. a får i uppgift att rita, skriva och fantisera fram en fortsättning på historien - “Vad händer på festen?”.

WORKSHOP - äldre barn
De äldre barnen får arbetar med en sång av C M Bellman, Tjänare Mollberg. Vi går igenom texten och samhället och politiken som den grundar sig i. Vi diskuterar också hur man historiskt använt sig av serierutor och teckningar för att kommentera politik eller samhällsföreteelser mm. Såväl musik, svenska, historia och bild involveras i föreställningen. 

Läs utförligare info i pdfer här intill.

Föreställningen har spelats genom bl.a. Länsmusiken i Stockholm, Estrad Norr samt Scenkonst Sörmland och ensemblen uppbär stöd från Kulturrådet.

Sångare/skådespelare: Ola Sandström
Musiker: My Eklund - flöjt, Lina Söderholtz Florén - violin, Emeli Jeremias - cello
Manus och idé: My Eklund, Emeli Jeremias