Skapande Skola: Musik
satsningar i musikcentrum öst:

Parallellt med förmedlingsarbetet driver Musikcentrum Öst en rad egna projekt eller samarbeten av olika slag. De internationella projekten hittar du under just 'internationell't men här på hemmaplan är det nu vårpremiär av förskoleprojektet Efterhäng, vi har just fått bidrag till ett samarbete med med Rosa Stationen vid Telefonplan. Vår barnförmedlare Mia Ternström har just återväng från mässan Sweden Live som 2019 landade i Luleå och vi ser fram emot samarbetet med Manifest där både galan och branschdagen hägrar som februaris höjdpunkt. 
Nya modeller för publiken att möta musiken är vi alltid blir intresserade av och när vi hörde talas om att Teater Tidelipom i Hökarängen drev ett projekt med konserter för förskolebarn mitt i vardagen blev vi eld och lågor och i samarbete med Micaela Gustafsson startade vi Efterhäng. Här kan alla musiktörstande småttingar både få en fantastiskt konsert efter hämtningen, en mysig miljö och en liten matbit. Projektet är en formidabel succé och den 12 februari får projektet vårpremiär. Efterhäng sker i Hjorthagen, Hökarängen, Vällingby och Midsommarkransen. Alla datum och tider finns här. Har du ingen egen småtting så låna en och förgyll din vardag. Ni som är barnmusikarrangörer och är intresserade av att boka akterna. Hör av er till oss så ordnar vi fribiljetter mia{at}musikcentrumost.se. Senare i år får Eftehäng premiär i Halland i ett samarbete med Länsmusiken i Halland och Musikcentrum Väst.

Under kulturnatten 2018 genomförde vi det första samarbetet med Rosa Stationen vid Telefonplan/Refugees Welcome. Då spelade Nils Berg Cinemacope en bejublad föreställning som bokstavligen bröt alla gränser. Och det är detta allt handlar om för Rosa Stationen, en mötesplats för nyanlända och mer långvariga svenskar. Vi har just fått besked om stöd från Stockholms Stad för att genomföra en serie möten mellan musiker och publik, vi väljer att definiera det som just möten eftersom det handlar lika mycket som mänsklig som musikalisk förståelse, och vi lovar att bjuda på ett spännande program.  Preliminär projektstart inom ett par månader men alla ni som är nyfikna på Stockholms bästa vardagsrum för alla, kolla in vad som händer redan nu här.

Sweden Live är en av musikbranschens viktigaste mötesplatser. När vi deltog första gången insåg vi att vi verkligen var ett komplement och vi har för fjärde året tillsammans med våra systerföreningar i Väst och Syd haft mässans mest avslappnade monter, därtill mycket välbesökt. Sedan förra året också med ett webbasserat koncept för alla tre föreningarna och som är ett riktigt hett urval av svensk musik i många genrer. Kolla in Musikcentrumselection här och botanisera bland 30 superakter för både barn och vuxna.

Vi är ju mitt i galasäsongen och vi vill särskilt peka på Manifestgalan en prisutdelning och 'manifestation' av den oberoende musiken och musikbolagen. Vi har genom åren samarbetat på en rad olika sätt och stöttar helhjärtat detta initiativ. Under Manifestgalan framträder också en rad artister, våra medlemmar Symbio men också Maxida Märak, Bonander och Adam Kanyama. En rad MCÖ-artister är nominerade (Lisa Ullén, Nils Berg, Oddjob, there are no more four seasons, Miriam Aïda och Bernt Törnblom). Läs allt om dessa och om Manifest här: