Skapande Skola: Musik

John Edwin till Korröfestivalen:

Det blir en intensiv sommar för musikern och dansaren Peter Danielsson alias John Edwin. Hans föreställningar bjuder på amerikansk folkmusik från olika epoker - bluegrass, oldtime och countrymusik, som framförs på banjo, akustisk gitarr och fiol. På golvet tillsammans med alla instrument en uppmickad plywoodskiva för flatfootdancing. Inspirationen kommer från den amerikanske bluegrassmusikern John Hartfords virtuosa soloframträdanden under 70 talet, då han bytte instrument från låt till låt och cloggdansade till dem. Och nu har du en rad tillfällen att uppleva John Edvin live. Hela turnélistan hitta du här men du kan t ex kolla in honom på countryfestivalen i Skråmträsk den 11 juli och på folkmusikfestivalen i Korrö den 27 juli. Läs mer om John Edwin här:

Kidzapalooza med barnen i fokus:

Samtidigt som de flesta musikfestivaler blir alltmer anpassade till den vuxna publiken går Lollapalooza (28-30 juni i Stockholm) den motsatta vägen. På festivalområdet har barnen sin egen VIP-area, Kidzapalooza. Öppen för alla men anpassad för barnen. Ett utmärkt sätt att bygga för framtiden. Många av akterna på Kidzapalooza kommer från Musikcentrum Öst. Passa på att hänga med dina barn och upplev musik för alla generationer tillsammans. Glöm dock inte att ta med öronskydd. Obligatoriskt för alla barn utanför Kidzapalooza-området. Maria Llerena, Mikael Lönnbjer, Orkester Pop och Oscar Danielson samsas med artister som Laleh och Lana Del Rey. Kan det bli bättre? Vi är övertygade om att vi kommer att ha ett långt och fruktbart samarbete med Kidzapalooza. Läs mer och boka biljetter här: 

Nytt album med kammarmusik av Maria Lithell Flyg:

Maria Lithell Flyg är en av Sveriges mest spännande tonsättare och går naturligt mellan genrerna. Både pop och konstmusik har varit självklara delar i hennes musikskapande och hon har samarbetat med musiker som Fläskkvartetten, Christian Kjellvander, och Sophie Rimheden parallellt med med en rad av våra främsta konstmusiker. Vi skrev om hennes förra album Seven Deadly Sins med en tydlig miljötematik och Maria har även gjort en miljöopera som spelats på Folkoperan. Marias senaste album Collected Chamber Music som släpptes före midsommar är en utgåva av hennes kammarmusik i urval och vi hittar en fantastisk samling musiker även här. Stockholms saxofonkvartett, Magdalena Meitzner, Cecilia Zilliacus, David Huang och Duo Gelland är bara några exempel. I samband med releasen gavs också en porträttkonsert på Musikaliska i Stockholm. Spotifylänk finns här: