Skapande Skola: Musik

Keychange — 4 år, 12 länder, 15 miljoner kr i stöd från EU:

Efter månader av väntan fick vi äntligen beskedet att Keychange fått stöd från EU och att den långa versionen av det globala jämställdhetsprojektet kunde dra igång. Totalt kommer 216 kvinnliga, trans och icke binära artister och nyckelpersoner i musikindustrin att delta. Projektet leds av Musikcentrum Öst/Sweden tillsammans med Reeperebahnfestivalen i Hamburg och PRS Foundation i Storbritannien. 

Syftet med projektet är att i grunden förändra musikindustrin genom att lyfta individuella artister och nyckelpersoner, skapa ett nätverk, arbeta för positiv programmering och arbeta musik- och näringspolitiskt.

Läs den svenska och internationella pressreleasen här:  Läs mer om projektet på Keychanges hemsida:

Bild: Emilia amper, foto Olof Grind
WOMEX i Tampere:
Den internationella världmusikmässan WOMEX landar i år i Tampere i Finland. Detta är den viktigaste internationella mötesplatsen för alla som arbetar med folk- och världsmusik och vi är otroligt glada att Emilia Amper i år tagits ut i det officiella programmet. Musikcentrum Öst kommer att stötta detta på plats och även samverka med ett stort antal medlemmar som finns på plats för att promota  sin musik. Även Export Music Sweden är en viktig samarbetspart och avgörande för att upprätthålla en struktur för de nästan 100 svenska deltagarna. Läs mer om WOMEX här: Läs mer om Emilia Amper här: