Musikcentrum Öst, Väst och Syd är kulturföreningar som arbetar med kostnadsfri förmedling och synliggörande av musiker, musikprojekt och musikpolitik. Vi arbetar helt utan vinstintresse. Det är viktigt för oss att prenumeranter på våra nyhetsmail samt journalister och skribenter i vårt pressregister känner sig trygga med hur vi hanterar personuppgifter. I enlighet med den nya lagen GDPR (läs mer om den här)  värnar vi om din integritet. 
 
När du blir prenumerant på nyhetsbrev från något Musikcentrum ger du ditt samtycke till att vi sparar dina personuppgifter för att anpassa vår kommunikation med dig.  

Vilken information sparar vi?

• Som prenumerant till Musikcentrums nyhetsbrev har vi information om dig samlad i vårt register för mejladresser. I registret finns enbart data som är nödvändig för att kunna kommunicera med dig och ge dig relevant  information om Musikcentrum, vår verksamhet och våra artister. Inga uppgifter lämnas till treje part.

Hur länge sparar vi din information?

• Personuppgifter som lämnas i samband med prenumerationer av våra nyhetsbrev (Nyhetsmail, Barnkalas och ev andra) och våra inbjudningar till evenemang sparas bara så länge du är prenumerant. När du avanmäler dig tar vi bort dina personuppgifter.

Rätten till information och rättelse

• Du har rätt att begära ut information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig och för vilka ändamål detta sker. Du har också rätt att få ofullständiga eller felaktiga uppgifter rättade, borttagna eller blockerade. Använd kontaktuppgifterna till Musikcentrum om du vill utnyttja någon av dessa rättigheter.

Vem ansvarar?

• Musikcentrum ansvarar för dina personuppgifter men skickar våra nyhetsbrev via en GDPR-certifierad utskicksfunktion som heter YMLP (läs mer här). Alla servrar finns inom EU. När du prenumererar på våra nyhetsbrev samtycker du till att YMLP lagrar din epostadress. 

Avsluta prenumeration

• Du kan när som helst avsluta prenumerationen via länken unsubscribe som du alltid hittar i nyhetsbreven från oss. Om du väljer att avprenumerera från ett sorts mejl från oss kommer dina uppgifter automatiskt att tas bort från alla eventuella listor som din epostadress har funnits i. Du kan också när som helst kontakta oss och be oss ta bort uppgifter vi sparat.

Vi hoppas att du ska känna dig trygg hos oss och välja att stanna kvar, och hoppas att vi tillsammans kan jobba för musiklivets utveckling.