Fritt spelrum i Västerås

I mars är det dags för den andra konserten i projektet Fritt spelrum. Denna gång bjuds vi på improvisationer kring Gåsmors sagor av Ravel!
Vi fortsätter med vårt underbara projekt Fritt spelrum och nu är det dags för en ny konsert i Västerås Konserthus. Projektet Fritt spelrum är svårt att beskriva i ord utan måste (som man säger) upplevas i verkligheten. Det finns 800 platser i Västerås och inträdet är fritt så vi hoppas få uppleva konserten tillsammans med er. Boka biljetter här:
 
Musikcentrum Öst och Lucy Rugman har skapat Fritt spelrum för både barnen, institutionerna och de frilansande musikerna. Vi vill att en musikkultur med betoning på kreativt skapande ska växa fram och att professionella musiker och barn i särskolan tillsammans ska vidga vyerna för vad som är möjligt. Genom Fritt spelrum vill vi bygga upp och erbjuda en unik struktur för fortsatt samarbete mellan den professionella musikvärlden och särskolan.
 
Ännu en chans att se Fritt spelrum kommer i Stockholm under våren och redan nu inleder vi samarbete med nya konserthus och ensembler för de kommande åren. 
Här kan du se en film från Konserthuset Stockholm hösten 2019 och arbetet innan konserten: Fritt spelrum 2019 
 
Fritt spelrum är ett samarbete mellan musikern Lucy Rugman, Musikcentrum Öst, Stockholms Konserthus, Västmanlandsmusiken och Föreningen Svenska Tonsättare. Fritt spelrum genomförs med stöd av Musikverket.

Mer info om Fritt spelrum här: